Малко по-рано Денков се обърна към евродепутатите, за да очертае вижданията

...
Малко по-рано Денков се обърна към евродепутатите, за да очертае вижданията
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Николай Денков в директен дебат с евродепутатите

Малко по-рано Денков се обърна към евродепутатите, с цел да очертае вижданията си за провокациите, пред които е изправена Европа, а преди този момент се срещна с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола.

На дебата евродепутатите имат право да задават всевъзможни въпроси на българския министър председател. Очаква се през днешния ден най-активни да бъдат българските евродепутати - от 26 декларирали предпочитание да вземат думата, 11 са наши сънародници.

Заедно с Денков за Страсбург ще пътува и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

На предходния спор във формата " Това е Европа " на 9 май взе участие немският канцлер Oлаф Шолц. Той акцентира, че Европа носи световна отговорност оттатък своите граници, " тъй като благосъстоянието на Европа не може да бъде отделено от благосъстоянието на останалия свят ".

Светът на 21-ви век, сподели той, " ще бъде многополюсен, той към този момент е подобен ". Канцлерът Шолц уточни три поучения за Европейски Съюз:

" Първо, бъдещето на Европа е в нашите ръце. Второ, колкото по-обединена е Европа, толкоз по-лесно ще можем да си осигурим положително бъдеще. И трето, не по-малко, а повече отвореност и съдействие са на дневен ред ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР